pavlograd.info 10.04.2018 15:33

Матеріальна допомога виділятиметься окремим мешканцям міста, які проживають в будинках, що в подальшому будуть відключені від централізованого опалення. Про це під час свого звіту повідомив міський голова Анатолій Вершина.

«Враховуючи певні проблеми, що виникають кожен рік з теплопостачанням міста, зокрема, в минулому році нам довелося віддати з міського бюджету 30 млн грн за борги населення, а також через проблеми з газопостачанням в цілому в Україні, нами розроблена «Програма реорганізації системи теплопостачання та застосування альтернативних засобів опалення в окремих районах міста Павлоград на 2017-2022 роки»», – зазначив мер.

Дана Програма передбачає, в першу чергу, будівництво електричних міні котелень для обслуговування соціальної та бюджетної сфери, а також перехід на альтернативні види опалення.

Анатолій Вершина наголосив, що в цьому році вперше передбачені видатки на матеріальну допомогу для встановлення індивідуального опалення.

Надаватиметься така допомога тим мешканцям міста, які проживають в будинках, що будуть відключені від централізованого опалення. Сума видатків складає 4,5 млн грн..

Для активізації впровадження енергоефективних заходів у грудні 2017 року міська рада затвердила Програму відшкодування відсоткових ставок за залученими короткостроковими кредитами в кредитно-фінансових установах. Вони надаватимуться ОСББ та населенню, яке проживає в багатоповерхових житлових будинках.

Це, за словами міського голови, дозволить мешканцям здешевити витрати на встановлення індивідуального опалення.

На фінансування даної Програми в міському бюджеті передбачили 200 тис. грн.