pavlograd.info 05.11.2018 19:53

Сьогодні у міськвиконкомі пройшла позачергова сесія Павлоградської міської ради. Ще до початку розгляду питань міській голова Анатолій Вершина відзвітував перед депутатами щодо опалювального сезону в Павлограді. Коли він почнеться наразі не відомо. Бо наше місто й досі не отримало від НАК "Нафтогаз" номінації (ліміту) на газ.

"Ми ще повністю не закрили борг перед "Нафтогазом". Залишається закрити ще 21,6 мільйонів гривень. А грошей в бюджеті вже немає. Ми й так познімали кошти зі всіх статей бюджету, зокрема з програм соціальної сфери, щоб закрити борг перед "Нафтогазом". Але номінацію всеодно не дають",- каже мер.

Рішенням сесії депутати виділили із міського бюджету 7,2 мільйони на погашення вищезгаданої заборгованості перед "Нафтогазом". Таким чином залишилось погасити ще 14,4 мільйони.

Нагадаємо, минулого тижня міський голова був з дводенним візитом у Києві, зустрічався з питання надання Павлограду ліміту на газ з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, першим заступником правління НАК "Нафтогаз" Сергієм Переломою. Однак переговори з чиновниками нічого не дали.

"Якщо ми отримаємо номінацію, то одразу підключемо до опалення всі садочки, школи, лікарні та житлові будинки, де майже немає боргів за опалення перед КП "Павлоградтеплоенерго". А ті будинки, де є великі борги або рівень сплати за опалення менше 50 % підключати взагалі не будемо", – відрізав мер.

До речі, за повідомленням директора КП "Павлоградтеплоенерго" Микола Вовка, в цьому році до опалення не підключать як мінімум 88 будинків – їх вже відрізали.

Сьогодні вночі мер виїжджає до столиці, щоб домовлятися із правлінням Ощадбанку щодо надання кредиту "Павлоградтеплоенерго" в сумі більше 14 мільйонів гривень для погашення заборгованості перед "Нафтогазом".

Кріста Офенбах