pavlograd.info 10.02.2018 05:08

Рятувальники Дніпропетровщини б’ють на сполох. З початку року під кригою опинилися 18 людей, 8 – загинули. Усе – через недотримання правил безпеки, розповів начальник управління цивільного захисту ДніпроОДА Сергій Коваленко.

«Ми вкотре застерігаємо мешканців області не виходити на кригу. Через мінливу погоду – вона тонка, а тому – небезпечна, – розповів Сергій Коваленко. – З початку року простими правилами безпеки знехтували 18 людей, 8 – загинули. Майже всі – любителі зимової риболовлі».

Сергій Коваленко наголосив, що лише з початку лютого в області – 6 жертв тонкої криги, 4 загиблих. Це у рази більше, ніж минулоріч.

Фахівець також нагадав прості правила, що здатні врятувати життя:

«Оминайте ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Будьте особливо обережні у місцях, де швидка течія, струмки, теплі стічні води. Не перевіряйте кригу на міцність ударом ноги, – сказав він. – А ще – тримайтеся від льоду подалі під час відлиг. Не збирайтеся великими групами. Рухайтесь повільно, не відривайте ступні».

Окремі поради – рибакам.

«Відстань між ополонками для ловлі риби має бути не менш ніж 5-6 метрів, не ловіть рибу поблизу місць із швидкою течією, далеко від берега. Завжди тримайте під рукою міцну мотузку у 15-20 метрів, дошку або велику гілку. Проте ще раз закликаю – нині рибалити не можна, коливання температури грають не на руку поціновувачам такого дозвілля».

У разі нещасного випадку на льоду – дзвоніть 101.