pavlograd.info 03.01.2019 16:39

В перший день Нового року, 1 січня, чотири будинки № 5,6 та 11 (1 та 2 корпус) по вул.Західнодонбаській залишились без світла. На даний час в будинках досі немає електроенергії.

Про це кореспондентові повідомили мешканці цих будинків та управляюча будинків №5 та 11/1 Маргарита Абдулова.

Все це через велике навантаження на основний підземний кабель електромереж, особливопід час свят, пояснюють комунальники.

«У нас вже третій день немає світла. Згорів електричний кабель. Через це люди сидять нелише без світла, а й без автономного опалення (у деяких встановлене електричне). В квартирах лише по 6 градусів тепла, діти замерзають, продукти в холодильниках зіпсувалися. – пояснює управляюча будинками Маргарита Вікторівна. – Раніше на цьому кабелі «сиділи» лише три будинки – №№ 5, 11/1 та 11/2, а будинок № 6 – на своєму окремому. Але в 2011 році кабель, який підводив електроенергію до будинку № 6,випадково перебив екскаватор. І будинок залишився тоді без світла, його нібито тимчасово підключили до кабелю цих трьох будинків. А багато мешканців цього будинкув цьому році поставили електроопалення, звісно, навантаження на кабель зросло, плюс новорічні свята – всі по включали гірлянди, ялинки, багато електроприборів, бойлери. Я це питання щодо заміни кабелю піднімала на річному звіті мера міста 15 грудня. Анатолій Вершина пообіцяв, що воно буде вирішуватись найближчим часом».

Кабель у середу, 2 січня, частково відновили (близько 100 метрів кабелю), кинули поповітрю тимчасовий, але через перенавантаження він знову згорів. Зараз на місці працюють бригади РЕМ, ЦОК, співробітники Управління комунального господарства та будівництва.

«Зараз ми відновлюємо старий кабель. Тимчасово хочемо роз’єднати будинки на дві лінії електромереж – один будинок поставити на тимчасовий кабель, інші три – на основний. Авже потім, після Різдва, відновити тут основну електромережу повністю і поставити на неївсі чотири будинки. Наразі ми вже замовили нові кабелі. – каже начальник Управління ЖКГіБ Андрій Завгородній. – Плануємо, що до вечора світло у всіх чотирьох будинках з’явиться».

Кріста Офенбах