pavlograd.info 17.04.2018 00:24

Наразі в Павлоградській міській лікарні № 4 на першому поверсі головного корпусу повним ходом йдуть ремонтні роботи з реконструкції приймально-діагностичного відділення. Там ремонтуються усі кабінети, включаючи вікна, двері, стіни та підлогу.

До речі, все це стало можливим завдяки реалізації в Павлограді інвестиційного проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Ініціатором участі нашої лікарні в проекті стала її колишній головний лікар Марина Костюкова.

Тож, почалися ремонтні роботи у міськлікарні 9 січня поточного року і триватимуть ще 11 місяців. Світовий банк виділяє на цю реконструкцію близько 170 мільйонів гривень. Але за словами тимчасово виконуючого обов’язки головного лікаря МЛ № 4 Ігоря Сєдого, це лише кредит, який банку віддаватиме держава. Він і розповів кореспонденту 5632.com.ua як сьогодні йдуть справи з ремонтом.

«Зараз проводяться демонтажні роботи на першому поверсі будівлі. Стіни обдирають до цегли, наново прокладаються комунікації: електрика, каналізація, труби водопроводу. В лікарні на сьогодні на 60 % вже встановлені нові металопластикові вікна. Тимчасово установка вікон призупинена, оскільки кошти виділяються певними сумами – не всі відразу. Також буде утеплений фасад першого поверху будівлі для надання лікарні більш респектабельного вигляду», – каже Ігор Сєдой.

А ще, за його словами, найближчим часом підрядники планують перекинути частину коштів на встановлення нових великих ліфтів – одного пасажирського та двох вантажних.

«Ми можемо лише з боку подивитись на процес реконструкції, а питати, скільки і куди потрачено грошей – ні, бо фінансами повністю розпоряджаються підрядники», – каже в.о. головного лікаря.

Окрім ремонту відділення за кошти Світового банку на першому поверсі лікарні планується закупити та встановити нове обладнання – ангіограф (апарат для спеціального рентгенологічного дослідження кровоносних судин різних органів), ще один комп’ютерний томограф (МРТ), додатковий рентген-апарат.

«Буде зроблено перепланування приміщення, з’являться міні-перев’язочні та міні-операційні – для зручності пацієнтів, у яких несерйозні травми, щоб не піднімати їх на інші поверхи», – додає лікар.

Кріста Офенбах