pavlograd.info 16.05.2019 13:29

Міський голова Дніпра Борис Філатов заявив про звільнення кількох службовців міськради. Йдеться, зокрема, про голову експертної комісії Бюджету участі Олександра Купрієнка та директора КП «Дніпротранскомплекс» Михайла Семчука.
Посад їм коштували ймовірні корупційні оборудки. Завершення кар’єри очікує й на керівника одного з міських парків – через неналежну організацію роботи рекреаційної зони.
Борис Філатов назвав прізвища звільнених за корупцію службовців мерії Дніпра. Новости Днепра

«Моє завдання як мера – створити чесні та зрозумілі правила для всіх. Зокрема в цій будівлі. Хтось це чує, хтось – ні. Я стежу та реагую на всі сигнали й меседжі. Реакція на те, що обговорюється у ЗМІ, має посилюватися», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов під час брифінгу 16 травня.

Так, ідеться про мільйонні порушення у департаменті з питань енергоефективних технологій та ініціатив. Як відомо, за рішенням сесії, це відомство перебуває у процесі ліквідації. Порушення у його роботі виявили під час комплексної перевірки. За попередніми даними, місту було завдано збитків на загальну суму майже три мільйони гривень.
Це – бюджетні кошти, які фактично вкрали на проведенні несанкціонованих закупівель. Крім цього, всупереч закону у відомстві не опублікували звіти про укладення близько двадцяти договорів на чималу суму.
Також із двох десятків заявлених проектів реалізовано лише два. Водночас чимало розробок Бюджету участі, якими також опікувалися у відомстві, мерія не змогла втілити. Така ситуація склалася через упереджений відбір ініціатив з боку вже екс-голови експертної комісії Олександра Купрієнка. Водночас у КП «Дніпротранскомплекс», що займається облаштуванням зупинкових комплексів у місті, також розпочато аудит.

«Мер бореться з кіосками, а вони виростають на зупинках. Там торгують горілкою. Навіть не говоритимемо про те, що мені не подобається якість робіт, ціна закупівель. Людина, котра головувала над цим, сьогодні ж піде на вулицю», – сказав Борис Філатов.

Запись Борис Філатов назвав прізвища звільнених за корупцію службовців мерії Дніпра впервые появилась Наше Місто.