pavlograd.info 16.06.2022 05:37

Дареному коню в зубы не смотрят. Ни Европа, ни США нам ничем не обязаны, чтобы снабжать нас достойным оружием. Можно, конечно, говорить, что они приложили руку для того, чтобы в свое время, разоружить Украину, превратив ее в «младшего брата» уже не россии, а Запада. Украинцы будут драться за свою жизнь всем, что имеется под рукой, при помощи Запада. Но оружия явно не хватает, а количество погибших украинских солдат и мирных жителей, – только растет. Смогут ли западные страны, чью безопастность сегодня защищает Украина, дать стране больше пушек, больше снарядов? – этим вопросом задается бывший министр обороны Украины Анатолий Гриценко.

« Після довгих обговорень Америка з Британією вирішили поставити нашій армії 7 (сім) реактивних систем залпового вогню, боєприпасів до них — на 2 (два) залпи, до того ж боєприпасів з дальністю враження не 270-300 км — лише 70-80 км. Це вже не закрита інформація, їі публікують і аналізують у пресі американські військові аналітики. Їхня власна оцінка такої нам допомоги — miserable, напевно й перекладати не треба. Бо для ефективного стримування ворога на сході й півдні нам зараз потрібно не сім, а 70-80 таких систем, і точно не на два залпи боєприпасів; для контрнаступу — треба ще більше.

Україна вистоїть і переможе, я в цьому впевнений, але ціна перемоги при таких мізерних поставках буде дуже кривавою для нас. Чи розуміють це керівники західних держав?

Розуміють і знають, від своїх радників і від нашої влади вони чули це багатократно. Чи змінять своє ставлення і чи почнуть швидкі й масові поставки?
Не знаю.
Хотів би сподіватися”, – написал Анатолий Гриценко.

Запись Америка и Британия решили поставить в Украину 7 РСЗО и боеприпасов к ним на два залпа впервые появилась .